Surdej 4

IMG_0379
Det her er sådan set mindre luftigt end de brød jeg plejer at bage.
Det dufter “rigtigt” og endeskiven (som jeg lige nu spiser med lidt gouda på toppen) er også fin og nøddeagtig…meeeeeeen… ikke som jeg forventede.
Mulige forklaringer:

  1. for meget mel
  2. for mange forskellige melsorter
  3. dejen er æltet for kort tid
  4. dejen stod for længe
  5. brødet er bagt for kort tid

Ergo må processen laves igen. Og denne gang må jeg vist have hjælp af Miss Popeye på Bymarken til æltningen. (indspark modtages gerne)
Nu får surdejen lov at stå ude på køkkenbordet og syre videre.

Altanen:

Er nu vasket og klargjort, men altså uden blomster nogen steder. Selv jeg, med min  totale mangel på tålmodighed, kan indse at det er ALT for tidligt at plante til.
Men om lidt, når gulvet er tørt og solen, som faktisk skinner flot idag, kan jeg pakke mig ind i en trøje og et tæppe og sidde ude lidt.

IMG_0378

Reklamer

3 meninger om “Surdej 4

  1. …og vi sætter os på altanen i solnedgangen med en kold drink og skåler med hinanden og glemmer alt om surdej der ikke gør som den skal..

  2. Kan man lige få en skive smidt herned. Har en dejlig ost der godt kunne bruge sådan et friskbagt brød. Nu kan foråret bare komme med sådan en fin altan der bare venter på sol! KNUS♥

Der er lukket for kommentarer.