Hævet over mistanke

Jeg ser engelsk krimiserier for tiden så det står ud af begge ører. Først en Lynda La Plante-ting på DR2 kl. 20:40. Derefter skifter jeg over på Charlie og snupper 2 afsnit på stribe af Silent witness årgang 13 (du læste rigtigt; årgang tretten !!!!).

Det er der vel ikke noget galt med, som sådan, men den på DR2 er 3 aftner i træk hvis jeg skal have det hele med, og den på Charlie varer til næsten midnat.

Der er stor forskel på de 2 krimier.

Lynda La Plante er traditionel krimi med en erfaren mandlig kriminalnæstenchef og en kvindelig nystartet kriminalbetjent, som forresten ser stinkende godt ud. HAN er bossy og brysk og har en lang karrieres erfaring at trække på, HUN er lynende intelligent og ser spor som han ikke gør. De skændes ind imellem så det brager og så trækker han chef/far-kortet og hun bliver 15-årsreaktionær og slår med nakken og gør alligevel hvad hun vil og sagen løses vupti og alt er godt. På det eneste er der indlagt en spirende seksuel tiltrækning mellem de 2, som på den ene side undrer mig, på den anden side er nærmest naturbestemt med to så tydelige karrakterer. Så oven i rimeligt spændende krimihistorier er jeg optaget af spillet mellem de to hovedpersoner. Hun bliver skældt ud (af mig) fordi hun er så dum at hun kan falde for sådan en neaderthaler, men samtidig kan jeg sagtens se tiltrækningen i den der ur-mand. Det er god serie, fordi der er en virkelig interaktion mellem karraktererne. At jeg ikke nødvendigvis synes det er en sund og udviklindende interaktion, er en helt anden sag, og så har jeg også det at bande over undervejs.

Den anden handler om  retsmedicin, og er en ganske grafisk een af slagsen. Umiddelbart skulle man ikke tro det var særligt charmerende at falde i søvn med en masse døde (ja ja, dukker, jeg ved det godt) på nethinden, men jeg er hooked. Lige til tæt på midnat hvor jeg lægger mig til at sove, og er lykkelig hvis jeg kan sove mere end 4 timer i træk.

Jeg vågner når ryggen gør ondt, og så ligger jeg i timer og tænker baglæns på de sidste timer, dage og uger i eksens liv. Og jeg ved godt det er en fuldkommen naturlig proces og at det vil blive mindre og mindre og til sidst gå helt over, men for tiden er det anstrengende. Meget anstrengende.

Og muligvis derfor er det så godt med de der engelske serier, for der kan hjernen virkeligt knappes fra.

Silent witness

Og herregud, sove kan man jo altid komme til, ikke. Og forresten skal jeg snart afsted til reumatologen igen, og så håber jeg han har et fornuftigt bud på hvordan jeg kan holdes nogenlunde funktionel uden alt for mange smerter.

Reklamer

10 meninger om “Hævet over mistanke

 1. Pigen fra landet

  Søvnproblemer har jeg levet med hele livet, men det er heldigvis ikke smerter der holder mig vågen. Jeg håber for dig, at både søvn og ryg kommer i orden snart.

  1. Uhhh, det må være drøjt. Jeg bliver sær og mærkelig efter bare få nætter med manglende søvn…..men det som så meget andet vænner man sig sikkert også til.

 2. Jeg tror det er godt, at du har fundet noget, der kan aflede alle de tanker du må gå rundt med lige nu, og så er krimier noget af det bedste.

 3. Jeg elsker også krimiserier, de er netop gode til at få slået hjernen fra. Håber du snart får lidt styr på den ryg. 😀

 4. Den ryg er ski da træls.. Jo man kan sove når man bliver gammel, man bliver det bare alt for hurtigt, hvis ikke man sover.. 🙂

 5. Her ser vi også Lynda La Plante med stor fornøjelse – en forfriskende anderledes krimi med en smuk, kvindelig kriminalbetjent. og ‘Sagen genåbnet’ med Peter Boyd har vi slugt, men desværre kan vi ikke se Charlie.
  Rigtig god bedring med ryggen!

Der er lukket for kommentarer.