Hvorfor gide arbejde på en søndag — et slags svar

Donald skal arbejde i dag, det er frivilligt ganske vist, og stiller i den forbindelse nogle spørgsmål, Hvis ikke jeg, som ledig, skulle svare på dem, hvem skulle så. Nogle af dem, fordi jeg alligevel sidder og rumsterer med tanker i samme retning.

Hvorfor gider man det?

Faktisk er jeg ikke helt sikker på at jeg gider arbejde på søndage (eller lørdage for den sags skyld) mere, men det skyldes mestendels at jeg har opbrugt den kvote. Med enkelte ophold gennem livet, såsom min tid til søs (da arbejdede jeg 7 dage om ugen i 3 måneder  –  nemt), da jeg var i huset (da havde jeg søndagsfri hvis ikke forældrene i huset havde sociale forpligtelser ud af huset), da jeg gik på seminariet (og IKKE var i praktik altså), den periode hvor jeg underviste (da arbejdede jeg om søndagen hvis jeg havde dovnet den resten af ugen  –  egen fejl, med andre ord), lederjobs (hmmm, nåeh nej….jeg var alt for pligtopfyldende til at sidde hjemme i min sofa sammen med mand og børn hvis der manglede personale på en søndag)…..må hellere starte forfra:  med enkelte ophold gennem livet, har jeg arbejdet mindst hver anden weekend siden jeg var 16 år gammel. Altså i 36 år.

Men bevares…..ender det med at jeg KUN kan få arbejde der medfører vagter hver anden weekend, så snupper jeg jo nok 15 år endnu med skiftende vagter….suuuk.

Hvorfor synes børn det er sjovt at lære?

Fedt spørgsmål Donald !!  Jeg er totalt vild med det. Det rammer nemlig præcist hvorfor jeg gerne vil ud og arbejde med normale børn.

Børn vil udvikles og udfordres og blive større og dygtigere og, ikke mindst, selvstændige. De vil magte.

Børn ejer begejstringen for det nye, for det ukendte og de besidder det ejerskab på en måde som sjældent ses hos voksne. Børn hungrer efter at udforske og de hungrer efter at fylde den gradvist myeliniserede hjerne op med viden og evner og kompetencer.

De af jer der har børnebørn behøver bare at skæve et sekund til dem. I forstår hvorfor jeg har lyst til at lægge mine sidste 15 arbejdsår blandt lærende og udviklindende småfolk.

__________________________________________________________________

I løbet af de næste 2-3 uger skal jeg til en del møder. Der er de tvungne møder med A-kasse og jobcenter, hvor jeg skal gøre rede for min jobsøgningsvillighed (altså alene ordet !!!!!) og sidde og gætte på hvorfor ingen arbejdsgivere (endnu) har villet se mig til en samtale. Jeg kan jo kun gætte, og gætter på at det har med alder, ancienitet og specialisering at gøre, men strengt taget kan det bare være at de får 80 ansøgninger pr. stilling og det derfor er et tilfælde (næppe) at jeg bliver sorteret fra. HVER gang.

Ind imellem har jeg tilmeldt mig nogle møder vedr. jobsøgning i Sverige. Ja hvorfor ikke i grunden. Skåne mangler åbenbart også pædagoger.

Og jeg kunne jo være heldig….tror faktisk chancen trods alt er større, end sidde på flade og vente på den helt store lotto-gevinst, som ville pensionere mig.

Ha’ en forrygende dag derude, jeg har et par ansøgninger jeg skal have skrevet….og det er jo også en slags arbejde på en søndag. Men jeg gider godt lidt mere udvikling og udfordring i dette liv.

 

en springbane

Reklamer

10 meninger om “Hvorfor gide arbejde på en søndag — et slags svar

 1. Uh sikke noget bøvl med at finde arbejde. Håber der snart dukker noget op. Og hvis det bliver i Norge ja så er det jo bare et helt nyt eventyr♥ Knus

 2. Jobsøgningsvilligheden har jeg også smagt for nogle måneder siden, til trods for at jeg har/havde arbejde 3 dage om ugen, som de ville tvinge mig til at opsige, hvis jeg skulle have supplerende dagpenge for de andre to dage. Fnys 😦
  Jeg er nu også nået dertil, hvor jeg gerne vil have fri lørdag og søndag. Jeg synes jeg har taget min tørn med servering i mere end 20 år. Dengang havde jeg også kontorarbejde at passe i alle hverdagene. I dag sætter jeg pris på lidt nattesøvn.
  Pøj, pøj med jobjagten.

 3. Jeg krydser fingre for, at du snart får et job – og helst et med fri hver søndag. Lige som dig har jeg opbrugt kvoten for weekendarbejde.

 4. Jeg forstår dig godt – der er ikke noget skønnere end motiverede, videbegærlige og undrende børn, der gerne vil lære og gerne vil suge viden og erfaring til sig.
  Til gengæld må det være tandudtrækkende at skulle banke noget ind i hovederne på børn, der bare ikke er motiverede til noget som helst …

  1. Haha, jeg har heller ingen drøm at skulle undervise skolebørn som klemmes af systemer og undervisningsplaner osv….næeh, et hul i jorden, det ved man hvad er (eller også finder vi ud af det, sammen)

   🙂

 5. Uha :: jobsøgningsvillighed (altså alene ordet !!!!!)

  Resten af indlægget er jeg glad for 🙂 Ja, det er en uskik at arbejde på fridagen, men vi kan ikke altid undgå det.

  At mage det, skriver du, det er et godt svar, synes jeg, som børn vil vi gerne magte. Jeg kan huske flere situationer, hvor jeg undrede mig – eller stillede spørgsmål der handlede om hvor magten er, eller hvordan man kunne ændre på livssituationen, og det gør alle børn, den slags overvejelser.

 6. heisann Annette!

  Hvis du har lykken med deg i Norge og våre veier krysses, må du komme innom på Åpen have uansett om det bare måtte bli deg den er åpen for. Neida, jeg trenger ikke fiffe den opp, men som den er i år, vil jeg ikke ha den. Merkelig siden jeg ikke kom i gang med vårstellet pga av skaden i armen, er jeg liksom blitt lammet og kom aldri i gang verken med det ene eller andre. Har gavekort på hagesenteret jeg heller ikke har fått brukt! Tror jeg vil kjøpe noen erstatningsroser på salg når det annonseres.
  Søndagsarbeid prøver jeg å unngå nå etter så mange år på baken, men likevel det kan forekomme at jeg skriver noen tilbakemeldinger osv , og svare litt e-post. Ellers er søndagen ment til å hente inn kreftene på!!!!!!
  Ha go´søndag!

Der er lukket for kommentarer.